Hirdetés

aldozatvedelem.lap.hu / Családon belüli erőszak

Családon belüli erőszak

A gyerekkorban bántalmazott nők hajlamosabbak csecsemőiket megütni

Amikor a gyereket veri a szülő vagy a szülők egymást, az nem egy megbocsátható dolog. Nem szabad elhallgatni, ha bántanak mert felnőttként se fogod tudni kiheverni. Vagyis a statisztikák ezt mutatják. Ha téged bántanak vagy tudsz olyanról a környezetedben, akit vernek, ne habozz segítséget kérni. hol? A cikkben benne van.

06-80-205-520 - Ne hallgass róla!

A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet szerint Magyarországon a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik.

- családi dráma Bátyán

Egy reprezentatív kutatás adatai szerint például Magyarországon legalább 400 ezer nő, valamint a hozzájuk tartozó gyermek szenved el bántalmazást minden évben. De az is előfordulhat, hogy egy „dobott” barát/barátnő nem képes elfogadni az elutasítást. Bárhogy is legyen, ha úgy érzed, veszély fenyeget, talán már el is gondolkodtál távoltartási végzés kérésén...

Pofonok földje

Magyarországon tabu a családon belüli erőszak, és meglehetősen sok előítélet övezi. Ha valakit otthon vernek, a rokonság, a szomszéd rendszerint másfelé néz, a rendőr sok esetben nem távolítja el a bántalmazót, mert egyszerű családi vitának titulálja a verést, a bíró ismeretei gyakran hiányosak. Még rendes törvény sincs a családon belüli erőszakra, sőt, a törvény betűje szerint nincs is ilyen bűncselekménytípus. Ebben a helyzetben kapott Dr. Galajda Ágnes bíró Nemzetközi Bátorságdíjat a CEU-n az amerikai nagykövettől a családon belüli erőszak elleni küzdelméért.

Hirdetés
Meghatározás:

A bűncselekmények áldozatainak segítése, az ebben közreműködő állami, társadalmi, és civil szervezetek bemutatása, jogszabályok, tanulmányok, kutatások, képzési helyek.

A bűncselekmények áldozatainak segítése, az ebben közreműködő állami, társadalmi, és civil szervezetek bemutatása, jogszabályok, tanulmányok, kutatások, képzési helyek.

Szponzorált hirdetések

Átvettem: 2008.07.23.

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Családon belüli erőszak
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés